radio zum
Style
Ponturi pentru un City Break Reușit în Viena

De la podgorii, bijuterii culinare, arome de cafea până la arhitectură, muzică și „Sărutul” lui Klimt, Viena este un oraș inepuizabil, care, cu siguranță, te-ar putea face să pornești la drum, ACUM! Mai ales că avem pentru tine o listă amețitoare cu cele mai tari situații în care te-ai putea regăsi, în cazul în care ajungi pe tărâmul visurilor, chiar și pentru câteva zile.

- Viena este plină de istorie (până și prăjiturile au povestea lor, dar despre gustoșenii - mai târziu). Ia orașul la pas și fă o plimbare pe Ringstrasse, bulevard care te va purta pe lângă cele mai renumite și opulente clădiri, gen: Opera de Stat, parlamentul, universitatea sau palatele vieneze

- Inevitabil, dai și de muzee. În Viena sunt doldora, ai de ales din peste o sută. Pentru că îți va fi dificil să alegi, îți propunem să începi cu Belvedere, un complex de clădiri format din două palate în stil baroc. Unul dintre ele, Belvedere de Sus găzduiește cea mai mare colecție a artistului austriac Gustav Klimt, inclusiv „Sărutul”.. originalul ;) Opere renumite găsești și la muzeul Albertina, unde poți vedea lucrări semnate de Andy Warhol, Picasso sau Monet.

- După ce termini cu muzeele, vezi cum stă treaba cu mâncarea vieneză. Nu poți vizita orașul fără să încerci o porţie sau două de cârnaţi. Vienezii își iau cârnații în serios, așa că să nu te surprindă cozile formate la chioşcurile de pe stradă.

- O atenție aparte merită și cafenelele tradiționale vieneze. E musai să le treci pragul, mai ales că au fost incluse în patrimoniul UNESCO. Nu-ți vei savura cafeaua pe deplin fără o felie din faimosul tort de ciocolată Sacher, mândria dulce a vienezilor.

- Nu uita să încerci măcar un pahar de vin la una dintre podgoriile din Viena, care, aparent, este singura capitală din lume care produce, în perimetrul orașului, cantități semnificative de vin. Pe unde mai dai că ai parte și de un view minunat asupra orașului.

Deși ar mai fi o mulțime de chestii să ți se întâmple în Viena, zicem că te-am intrigat și că ți-am făcut poftă de ducă.