radio zum
Style
Muzica fără gen - genul muzicii de mâine

Te-ai pomenit vreodată să vrei să asculți muzica ta preferată pe Spotify și să te pierzi printr-o mulțime de genuri de muzică, cu denumiri super ciudate: Dreamos sau Escape Rooms? Nu ești singurul. Ne-am întrebat și noi dacă nu e cumva o eroare tehnică sau o glumă a celor de la Spotify.

Mai toate platformele de streaming audio oferă acum playlist-uri cu peste 600 de genuri de muzică, deși suntem destul de siguri că există vreo 15 în total. Se observă tot mai mult încercarea de a elimina conceptul de gen muzical. E o tendință susținută de tot mai mulți artiști, care prin muzica lor experimentează și încearcă să se depășească, să nu se limiteze la un anumit gen de muzică, din contră, le bagă pe toate într-o singură piesă, dând astfel naștere unui nou curent.

Deși noile „subgenuri” muzicale par să aibă denumiri ciudate, aparent, sensul lor este unul destul de profund. Potrivit unui data analist de la Spotify, în locul genurilor clasice de muzică: Pop, Rock sau Country, sunt plasate noi playlisturi cu denumiri de genuri muzicale mai neconvenționale, inspirate din preferințe personalizate ale ascultătorilor, cum ar fi emoțiile pe care ți le trezește o piesă sau o culoare cu care ți se asociază.

Pe cât de anapoda nu ar suna, muzica fără gen pare să fie genul muzicii zilei de mâine și singurul lucru care contează cu adevărat, atât pentru noi, cât și pentru cei care ne oferă muzica, este acel feeling de good vibe.