radio zum
Style
Mocasini și Loaferi - DILEMA REZOLVATĂ

Le poți vedea pe stradă, le vezi pe ringul de dans, chiar și pe la cele mai mari prezentări de modă. Vorbim despre două mari dileme din garderoba unui bărbat: mocasini și loaferi. Cu siguranță te-ai întrebat care este diferența dintre ele și cum se poartă corect. Stai fără griji, te luminăm noi.

Ca să fii sigur what is what, diferența cea mai mare poate fi observată în tălpile lor. Pantofii de tip loafer au adesea un toc cu profil scăzut, în timp ce la mocasini, acesta lipsește. O altă nuanță distinctivă o găsești în design. Spre deosebire de mocasini, pantofii loafer nu au decorațiuni cu șireturi sau căptușeală cu broderii pe partea superioară.

Deseori, vei observa că ambele modele sunt confecționate din piele, însă și la acest capitol poți găsi diferențe. Față de o pereche de loaferi clasici, mocasinii pot fi din piele moale sau din cea întoarsă.

Simple, comode și chiar elegante, cele două încălțări se vor potrivi în mai multe conjuncturi, la ținute casual, în călătorii și la odihnă, dar și la un outfit mai formal.

Și acum știm, te încearcă o altă dilemă. Cu ciorapii ce facem? Îi purtăm cu îndrăzneală la o pereche de loaferi, chiar și pe timp de vară. Iar dacă optezi pentru o ținută elegantă, aruncă pe tine o pereche de ciorapi de aceeași nuanță cu pantalonii. Altfel stă treaba cu o pereche de mocasini, care permite purtarea sa fără ciorapi din cauza materialului din care este confecționată.

Acum că te-ai lămurit, sparge stereotipurile și fă schimbarea de care ai nevoie pentru a-ți purta atitudinea cu încredere.