radio zum
Style
Lucrul de acasă - câteva trucuri smart ca să fii eficient

Lucrul de acasă - acel vis devenit realitate, fără nervi și timp pierdut în ambuteiaje, o bucătărie întreagă la dispoziția ta, cafea savurată fără grabă și, aparent, mai mult timp liber. Să recunoaștem, toate astea vin la pachet cu sustrageri constante de la lucru, cu riscul de a munci prea multe ore și chiar și weekend-urile. Cum ar fi să încerci câteva trucuri smart, ca să fii eficient la muncă, să îți eliberezi ziua mai devreme și să ai timp și pentru relaxare?

1) Procrastinarea e o chestie tricky pentru lucrul de acasă, riști să rămâi în urmă cu tot felul de task-uri și deadline-uri. Setează-ți o oră în care știi că ești mai productiv și pune-te pe treabă. Nici nu știi cum te pomenești într-o stare de deep work și că îți pui la punct task-urile înainte de termen. Ideea e să-ți prioritizezi atent timpul și sarcinile.

2) În zi de lucru, încearcă să nu te gândești la treburile casnice, că ai de aruncat gunoiul sau că trebuie să pregătești lunch-ul pentru ai tăi. E un pericol pentru jobul remote. Fii prezent acolo și implicat în ceea ce faci și o vei face bine.

3) Oricât de mult ne-ar plăcea liniștea, comunicarea cu echipa e un factor crucial în lucrul remote. Stabiliți o platformă online în care veți interacționa și folosiți chiar și conexiunile video. Nu uita să-ți comunici programul, gen, când vei putea fi contactat, ca să nu fii deranjat în momente nepotrivite, ci să ai un flow optim de lucru.

4) Pentru binele tău, ia o pauză și rămâi conectat și cu cei dragi. Chiar dacă toate activitățile voastre se opresc în mediul virtual, multe le poți face împreună: de la lecții online de gătit, la ore de fitness și competiții.

5) Apropo de relaxare: în afara orelor de muncă, uită de e-mail-uri și call-uri. Ca să nu fii tentat, amenajează un spațiu în casă care să interzică accesul la telefon sau laptop. Mai exact, e o închisoare a gadgeturilor. Le arunci pe toate într-un bol și uiți de ele pe o anumită perioadă. Separarea fizică de tehnologie e ceea de ce ai nevoie ca să te deconectezi cu adevărat.